محققان انستیتوی فنی جورجیای آمریکا با استفاده از پوست خرچنگ و فیبر درختان ماده جدیدی را ساختند که جایگزین مناسبی جهت بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی محسوب می شود.
بسته بندی مواد غذایی با استفاده از پوست خرچنگ و فیبر درختان
عبارات مهم : خرچنگ
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، میزان نفوذپذیری این ماده تازه در برابر اکسیژن در مقایسه با بعضی از انواع پلی اتیلن ترفتالات (PET) که متداولترین نوع پلاستیک مورد استفاده در صنایع بسته بندی مواد غذایی هست، 67 درصد کمتر بوده و در نتیجه این ماده گزینه بسیار مناسبی جهت نگهداری مواد غذایی جهت مدت طولانی محسوب می شود.
سلولز و کیتین متداول ترین انواع پلیمر زیستی موجود در محیط زیست هستند. محققان به منظور به کارگیری این مواد جهت بسته بندی ابتدا نانوفیبرهای سلولز و کیتین را در دو محلول آبی مجزا مخلوط کرده و سپس این محلول ها را به صورت لایه ای روی یکدیگر اسپری کردند. بعد از خشک شدن، این لایه ها یک ماده انعطاف پذیر و مستحکم را ایجاد کردند.
بسته بندی مواد غذایی با استفاده از پوست خرچنگ و فیبر درختان
از آنجا که نانوفیبرهای کیتین دارای بار مثبت بوده و نانوکریستال های سلولز بار منفی دارند، این مواد پیوندهای بسیار نیرومند برقرار می کنند که مانع ورود هرگونه گاز به ساختار آن ها می شود.
این ماده با محیط زیست سازگار است و کارآیی بهتری از PET دارد. با وجود این جهت استفاده صنعتی از این ماده مورد نیاز است روش های اقتصادی جهت تولید انبوه آن به کار گرفته شود و به وسیله صنایع بسته بندی نیز مورد قبول واقع شود.
محققان انستیتوی فنی جورجیای آمریکا با استفاده از پوست خرچنگ و فیبر درختان ماده جدیدی را ساختند که جایگزین مناسبی جهت بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی محسوب می شود.
محققان گزارش کامل این تحقیقات را در نشریه ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر کردند.
واژه های کلیدی: خرچنگ | درختان | محققان | استفاده | مواد غذایی | اخبار علمی و آموزشی
دانلود فایل ها
توجه: ممکن است تمام لینک های دانلود به دستور مقام قضایی حذف شده باشد...